ایران بان نو: سمیرا قریب// سکینه زارعی ساکن تبریز است و بیشتر از دو دهه است که در زمینههای مختلف فعالیت دارد. او همچنان که شرکت خودش را با نام «صنم و صدرا» و «شرکت تعاونی دانش بنیان صدار و صنم» را راهاندازی و اداره کرده است، سه کارشناسی و دو کارشناسی ارشد در رشتههای مختلف گرفته است و دو اختراع در زمینه ربات های انسانی را به ثبت رسانده است. او در سال 1385 بابت اختراعاتی که داشته به عنوان کارآفرین نوپای استان آذربایجان شرقی انتخاب شده است.
به گفته زارعی، شرکت صنم و صدرا در زمینه اتوماسیون صنعتی و رباتها فعالیت میکند. او در این زمینه میگوید:« میرویم شرکتها را میبینیم و برایشان دایود طراحی میکنیم. اگر آن شرکت این دستگاهها را بسازد میتواند خیلی راحت مشکلات خط تولید را حل کند و کیفیت تولیدات و سرعت تولیدش را بالا ببرد و هزینهها را پایین بیاورد. حتی برای دستگاههای کهنهای که در مجموعه موجود هست مهندسی معکوس انجام میدهیم و کیفیت این دستگاهها را بالاتر میبریم تا تولید بهتری داشته باشند.»
زارعی که در سالهای 1394 و 1395رییس کمیسیون کانون کارآفرینی استان آذربایجان شرقی و ریاست اتحادیه دانش بنیان این استان را داشته است به تاسیس جمعیت حمایت از کارآفرینی و توانمندسازی زنان تعاونگر کشور پرداخته و اکنون مدیرعامل این مجموعه است.
او در زمینه فعالیتهای این جمعیت میگوید:« برای تولید اشتغال و هدفمند مربی مجرب تربیت میکنیم. مربیانی که با تمام وجود در راه خیر قدم بر میدارند و باعث شدند اتفاق خوبی در این استان رخ بدهد. همچنین برای نقاط محروم روانشناس و ماما و پزشک میبریم و سعی میکنیم با آموزش اطلاعات آنها را بالاتر ببریم.»
زارعی که عضو اتحادیه تعاونیهای دنیا نیز هست در مورد فعالیتهای این اتحادیه میگوید:« اتحادیه تعاونیهای دنیا از 94 کشور عضو دارد. ما هم برنامهریزی کردهایم که بعد از پایان همه گیری کرونا از آنها دعوت کنیم تا به ایران بیایند و اجلاسی داشته باشیم. هدف ما این است که در این اجلاس هر کشور بتواند یک بازار جدید بگیرد و درمقابل یک بازار جدید هدیه کند.»
او که زنان ایرانی را زنانی مدیر میداند که مدارج عالی تحصیلی و کاری را طی کردهاند و بسیاری از آنها دارای کشف و اختراع هستند، معتقد است:« یکی از مشکلات خانمها خودشان هستند چون میترسند درکاری که فعالیت میکنند بزرگتر شوند. البته کمی حق دارند. اما باید یادمان باشد در کشور ما زنان هم حق دارند ولی برای این حق نمیجنگند. ما باید واقعا بخواهیم حقی را که مال ما است بگیریم.»
او ادامه میدهد:«زنان کشور ما واقعا تنها هستند و کمترین حامی را دارند. پس ما باید حامی یکدیگر باشیم و به هم کمک کنیم. اگر بتوانیم اتحاد خوبی بین خودمان ایجاد کنیم، میتوانیم موفق شویم. »
زارعی معتقد است:« خانمها مشکلات را در درون خودشان نگه میدارند که هم باری بر دوششان است هم بیشتر تنها میشوند. همه باید کنار هم و حامی هم باشیم و مشکلات را خودمان حل کنیم مراجعه به دیگران مشکل ما را حل نمیکند.»
او به کسانی که برای نخستین بار می خواهند وارد عرصه کارآفرینی شوند تاکید میکند:«یادتان باشد نیاز به پول شما را ورشکست میکند. نخستین نیاز شما باید این باشد که خودتان و شخصیتتان را ثابت کنید و مشکلی را در جامعه حل کنید. اگر با این هدف شروع کنید پول هم پشت سرش میآید و موفقیتهای عالی هم میآید. نباید از کارها بترسید. نباید از چک کشیدن و داد و بیداد مشتری بترسید. باید بدانید همیشه مشکلات وجود خواهد داشت. پس باید با تمام وجود سعی کنید مهارتی را بیاموزد که حرفی در آن داشته باشید. بدون تخصص دنبال کاری نروید و هر لحظه مهارت و تجربه جدید بیاموزید. از همان اول برنامهریزی کنید و هدف گذاری کنید که میخواهید به چه نتیجه ای برسید. در پایان لطفا لطفا قانع نباشند هر روز پی مهارتهای بیشتر باشید.»
پاسخ بدهید